header image
Regulament

REGULAMENT DE PESCUIT SPORTIV  

APLICAT  LA  AMENAJAREA PISCICOLĂ

Iernut

-2022-

Accesul pe lac se face după ce prezentul regulament a fost luat la cunoștință și acceptat de către pescar și după ce acesta a achitat taxa de pescuit la casieria fermei. (0741316533)

 

·         Programul de pescuit:

·         *Ziua de pescuit incepe dupa orele 07.00 si se termina a doua zi la orele 07.00.

·         *Pescuitul de zi se desfasoara intre orele 07.00 si 19.00 .

·         *Pescuitul de noapte se desfasoara intre orele 19.00 si 07.00 .

·          La expirarea timpului de pescuit pentru care a achitat taxa, pescarul este obligat sa paraseasca locul de pescuit.

·         Administratorul lacului eliberează bonul de pescuit, după acceptarea prezentului regulament, la urmatoarele preturi: 

·         Bilete de zi = 60 lei;

·         Bilete de noapte  = 60 lei;

·         Bilete 24 h  = 100 lei;

·         Bilet de pescuit pe balta ( biletul comodului!)  = 150 lei;

 

Pescarul este obligat sa respecte timpul de pescuit pentru care a achitat taxa.


Pescuitul recreativ/sportiv de noapte este permis numai in locurile stabilite de administratorul amenajarii piscicole. In timpul pescuitului recreativ/sportiv de noapte pescarii sportivi vor folosi o sursa de lumina care sa semnalizeze prezenta acestora la locul de pescuit.

 Persoana gasita la pescuit fara permis de pescuit (bon fiscal,  bilet de pescuit) va plati un bilet de pescuit penalizator in valoare de 150 lei.

Persoana gasita la pescuit fara permis de pescuit (bon fiscal, bilet de pescuit), in cazul cand refuza plata biletului de pescuit penalizator in valoare de 150 lei, se face vinovata de furt, fapta care se pedepseste de Codul Penal cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si acesta va fi deferit organelor abilitate sa ancheteze si sa pedepseasca fapta comisa.

In timpul unei zile de pescuit recreativ/sportiv se pot retine:

-  cel mult 5 kg de  caras, rosioara, oblete, salau, somn sau un singur exemplar a cărui greutate este pana la 4 kg;

Cantitatea de pește care depășește limita admisă se va putea achita la următoarele tarife: Crap – 15 lei/kg , Cteno – 15 lei/kg, Caras, rosioara, oblete – 10 lei/kg, Somn. salau – 25 lei/kg.

Crapul si cteno mai mari de 4 kg/buc. se elibereaza in conditii de maxima siguranta, dupa ce a fost masurat si fotografiat de reprezentantul fermei piscicole. Pescarul care a facut captura va fi recompensat cu un bilet de pescuit, in valoare de 100 lei.

Crapul si cteno in greutate mai mica de 1 kg/buc se elibereaza imediat ce a fost scos din apa, in conditii de maxima siguranta.

·         Specii admise pentru pescuit:  SALAU si SOMN, intre 1kg si 4 kg. si Caras, Rosioara, Oblete,

·         Exemplarele peste 4 Kg se eliberează imediat.

 

·          În cadrul acestei taxe de pescuit, un pescar poate pescui cu maxim 4 undiţe/lansete . cu cel mult 2 carlige pe bat 

·         Pescuitul se face de pe mal folosindu-se momeli naturale si artificiale.

·         Nadirea se face la mal. 

 

·         Puietul de crap şi cteno (sub 1 Kg) se eliberează imediat şi necondiţionat. Pentru fiecare exemplar găsit asupra pescarului se achită taxa suplimentară de 10 Lei!

ESTE INTERZIS PESCUITUL LA  SPINNING. 

·         Specii interzise pentru pescuit:  CRAP CHINEZESC (Sanger, Novac).  Aceştia pesti vor fi eliberaţi imediat după prinderea lor.

 

·         Persoanele care ascund sau reţin peşte din categoria speciilor interzise pentru pescuit sau pestele (altul decat cel pentru care a platit taxa) se fac vinovate de furt piscicol, fapta care se pedepseste de Codul Penal cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si acestia va fi deferiti organelor abilitate sa ancheteze si sa pedepseasca fapta comisa. Aceasta fapta atrage automat pierderea dreptului de a mai pescui.

 

·         Pescarii trebuie să fie dotaţi cu degrojor (instrumente de scos cârligul din gura peştelui), juvelnic din plasă textilă, minciog, suporţi metalici pentru lansete. Se pot aplica sanctiuni pescarului care raneste pestele in mod voluntar, are echipament neadecvat sau are echipament adecvat, dar nu-l foloseste.

 

·         Este interzis ca însoţitorii să practice pescuitul. Însoţitorii pescarului nu au voie să folosească sculele pescarului. Excepţie: minciog.

 

·         Persoanele care desfăşoară activităţi de pescuit sportiv, au obligaţia de a prezenta persoanelor de control bonul de pescuit, cantitatea de peşte prins, precum şi ustensilele şi modul lor de echipare.

 

·         Este interzis pescuitul, prin folosirea metodelor care intră sub incidenţa Legii, precum şi pescuitul cu scule sau instrumente care nu sunt acceptate potrivit legii ca făcând parte din categoria calor destinate pescuitului sportiv-recreativ.

 

·         Pescarii sportivi şi însoţitorii acestora au obligaţia de a se comporta în spiritul respectului reciproc pe toată perioada staţionării în perimetrul bazinului piscicol (se interzice ascultarea muzicii), de pastrare a curăţeniei si de luare a tuturor măsurilor pentru a preveni orice eveniment cu consecinţe negative (incendii, degradări ale terenurilor, alterarea calităţii apei din bazin prin aruncarea de deşeuri/restruri etc.).

 

·         Pecarii au obligaţia de a întreţine locul de pescuit prin colectarea tuturor deşeurilor şi a resturilor menajere în saci sau pungi, care se ridică de pescar la terminarea partidei de pescuit.   

·         ATENŢIE: SC “AP JUDIT” S.R.L. NU COLECTEAZĂ DEŞEURI ŞI RESTURI MENAJERE!

 

·         Persoanele care nu respectă punctele menţionate mai sus, vor fi excluse de pe lac, şi li se va elibera peştele prins până în acel moment.

 

·         Conform legii, controlul şi sancţionarea contravenţiilor se fac de către personalul societăţii şi organele de poliţie. În cazul nerespectării regulamentului se confiscă uneltele şi orice alte bunuri care au fost folosite la săvârşirea faptei.

 

·         Dacă balta este rezervată pentru competiţii, accesul se va face numai cu acordul coordonatorului pescuitului sportiv - atunci când este posibil, pe anumite laturi ale lacului.

 

·         Sunt interzise :

·         Auditiile muzicale, organizarea de picnicuri pe fond sonor zgomotos, transformarea pescuitului in serbari campenesti.

·         Instalarea la o distanta mai mica de 15 m de urmatorul pescar.  

·         Circulatia auto pe timpul nopti.

·         Saparea de gropi, focul deschis si scaldatul.

·          În amenajarea piscicolă SCĂLDATUL ESTE INTERZIS!

In jurul lacului se circula cu viteza foarte mica si nu se claxoneaza.

·         SC AP Judit SRL iși rezervă dreptul de a-și selecta clienții.

 RELATII SI REZERVARI DE LOCURI

·         Telefon: 

·          

·         0741 316533   casierie. 

 

ADMINISTRATOR,

SC. AP JUDIT S.R.L.

 

 

 


Statistici
Visitors: 177543
Vizitatori Online
We have 3 guests online
Chestionare